O víkendu 25.-27. dubna proběhne již tradiční společné Otevření turistické sezóny v Českém Švýcarsku, kterou připravuje společnost České Švýcarsko s dalšími partnery. Připravena je pestrá škála především turistických i sportovních akcí na území Českého i Saského Švýcarska.
Nejsem z Rumburku, takže neznám pozadí výstavby zdejšího velkoryse pojatého Sportareálu. Jako zákazníkovi mi však může být ukradené, hlavně, když jsem se službami spokojen.
Vydáme-li se na běžky či sjezdovky do Horní Světlé a dále pod Luž, s velkou pravděpodobností necháme odstavené auto na velkém parkovišti u chaty Luž. Do ní nás však nezvu.
Jak jsem již před časem avizoval, chtěl jsem se v Dubé naobědvat v restauraci Tam vedle (zde), ale bohužel měli zavřeno, takže jsem se zastavil aspoň naproti U Nováků. (Součástí článku je video.)
Nikdy jsme nepsali o tenisové hale moc hezky, zejména z důvodu jejího financování. Ale to není důvodem, proč v ní neposedět u kávy či něčeho jiného. (Součástí článku je krátké video.)
Už je tomu více než pět let, co jsem pro i-noviny hodnotil hospodu Na Rychtě v Provodíně (zde). Co se za tu dobu změnilo? (Součástí článku je i video.)
Nedávno jsem se potuloval Kokořínskem a Českým středohořím s kamarádkou z dětství a mladším synem, dostali jsme hlad a já říkal: "Nejblíže je Dubá, ale tam chcípl pes, tam se nenajíme." Opak byl pravdou.
Po letech jsme se rozhodli oprášit naši rubriku Tip na hospodu. Ještě než skončí sezona, znovu upozorňujeme na strážskou raritu v podobě cukrárny U Schwarzkopfa.